Przypomnieć login/hasło? 
Wysuń panel
 

Łódź, dnia17.11. 2013 roku

Polityka prywatności i pliki cookies

I. Administrator

Administratorem danych osobowych Użytkowników Serwisu Internetowego NOITE (dalej „Serwis Internetowy NOITE” lub „Serwis”) przekazanych w związku z korzystaniem z Usług w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.) jest NOITE s. c. (dalej „Administrator” lub „NOITE”) z siedzibą w Łodzi przy ul. Łyżwiarska 40, NIP 727-27-77-114, REGON 101081463, adres e-mail: noite@noite.pl, która jest administratorem tych danych

II. Gromadzenie i wykorzystywanie danych

1. Cel wykorzystywania gromadzonych danych oraz sposób ich ochrony. Chcąc zapewnić świadczenie naszych usług na najwyższym poziomie ograniczamy się do zbierania danych o Użytkownikach Serwisu oraz ich wykorzystywanie do absolutnego minimum, co obejmuje m.in. informowanie o oferowanych przez nas produktach i usługach. W przypadku złożenia przez Ciebie dowolnego zamówienia proszony jesteś o podanie informacji, takich jak imię, nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail. Niniejsze informacje są przez nas zbierane w celu jak najlepszej obsługi procesu dostarczania cyfrowych publikacji, prawidłowego przeprowadzenia realizacji zamówień, wysyłania informacji o naszej firmie oraz materiałów promocyjnych od niektórych naszych partnerów. Wszystkie te informacje są należycie zabezpieczone przed ingerencją nieuprawnionych osób. Dostęp do nich mają jedynie specjalnie przeszkoleni pracownicy. Ewentualne wysyłanie przez Administratora materiałów reklamowych oraz marketingowych jest zawsze uzależnione od uprzedniego wyrażenia zgody przez Użytkownika Serwisu. Każdy Użytkownik Serwisu ma też prawo do rezygnacji z otrzymywania wysyłanych przez Serwis Internetowy NOITE listów elektronicznych. Zapewniamy poufność transakcji przeprowadzanych przez Użytkowników Serwisu w naszym serwisie oraz bezpieczeństwo danych osobowych przekazywanych do serwisu i sklepu podczas procesu składania zamówień. Wszystkie połączenia z serwisem oraz ze sklepem są szyfrowane za pomocą silnego algorytmu SSL 128 bitów (StartCom Class 1 Primary Intermediate Server CA)

2. Dane osobowe i ich przetwarzanie Twoje dane osobowe są gromadzone i przechowywane przez Administratora. Podajesz je dobrowolnie, jeśli chcesz dokonać dowolnego zamówienia w Serwisie. Rejestrując się, bądź dokonując zakupu lub pobrania darmowego produktu wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych przez Administratora dla celów realizacji zamówienia zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.). Każdy Użytkownik, który dokonał rejestracji w Serwisie Internetowym NOITE ma zapewnioną możliwość samodzielnego poprawiania swoich danych w panelu Klubu NOITE w Serwisie. Jeżeli wyrazisz taką wolę, możemy w każdej chwili usunąć Twoje dane z naszej bazy. Zawsze też możesz zmienić swoje preferencje dotyczące wysyłania do Ciebie treści marketingowych poprzez pocztę e-mail zaznaczając, bądź odznaczając opcję na stronach Serwisu.

III. Wykorzystywanie plików Cookies

1. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

2. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Administrator.

3. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika Serwisu oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;

b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

c) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik Serwisu nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła.

4. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies:

a) „sesyjne” (session cookies). Cookiem „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej);

b) „stałe” (persistent cookies). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika Serwisu.

5. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:

a) „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki Cookiem wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;

b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;

c) „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;

d) „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika Serwisu ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika Serwisu, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik Serwisu, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;

e) „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom Serwisu treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

6. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

7. Administrator informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z Administratorem reklamodawców oraz partnerów.

9. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem http://www.aboutcookies.org/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

IV. Postanowienia końcowe

1. Odnośniki do innych stron

Niniejsza polityka prywatności dotyczy wyłącznie Serwisu. Serwis zawiera odnośniki do innych stron WWW, ale nie ponosić odpowiedzialności za zasady ochrony prywatności obowiązujące na tych stronach. Użytkownik Serwisu obowiązany jest po przejściu na inne strony, zapoznać się z polityką prywatności tam ustaloną.

2. Znaki wodne

Zamawiane produkty w Serwisie są oznaczane danymi zamawianego je Użytkownika tzw. znakami wodnymi. Oznaczenie w ten sposób naszych produktów służy tylko i wyłącznie identyfikacji użytkowników łamiących prawo lub postanowienia Regulaminu.

3. Zmiany polityki prywatności i plików Cookies

Wszelkie zmiany dotyczące polityki prywatności i plików Cookies firmy NOITE będą udostępniane na stronie Serwisu. Prosimy o jego cykliczne sprawdzanie.

4. Kontakt

Użytkownicy Serwisu, którzy mają pytania dotyczące niniejszej polityki prywatności i plików Cookies, praktyk stosowanych na tej stronie, jak również w przypadku chęci uzyskania dostępu do swoich danych gromadzonych przy pomocy Serwisu, ich poprawiania lub usunięcia proszeni są o ich wysłanie pod adres: noite@noite.pl oraz na adres: NOITE s.c. z siedzibą w Łodzi, przy ul. Łyżwiarska 40.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi. Zobacz naszą politykę prywatności.

Akceptuję cookies z tej strony.

EU Cookie Directive Module Information